Tiếng anh

Đề kiểm tra giữa kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 có đáp án – VnDoc.com

Đề thi giữa kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 12 năm 2022 – 2023 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 12 giữa học kì 1 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 12 chương trình mới giúp các em ôn tập kỹ năng tiếng Anh cơ bản.

I. Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 12 năm 2022

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others words.

1. A. rushedB. walkedC. lovedD. hoped2. A. hatesB. parentsC. clapsD. days

Choose the word that has main stress placed differently from the others.

3. A. allowB. instanceC. compareD. suppose4. A. pointingB. approachC. supportD. precede

Mark A, B, C or D to indicate the word whose meaning is OPPOSITE to the underlined word(s)

5. Teenagers don’t believe that their parent’s marriage could precede their love?

A. maintain

B. appear

C. follow

D. attract

6. Tom is a well-behaved boy whose behavior has nothing to complain.

A. behaving cleverly

B. behaving nicely

C. behaving improperly

D. good behavior

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s)

7. When you hurt someone unintentionally, you should say sorry to him or her in any way.

A. advise

B. persuade

C. respect

D. apologize

8. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly.

A. happen

B. encounter

C. arrive

D. clean

Choose the best answer for each gap filling:

9. These children often share their ______________ secrets with their mother.

A. person

B. personal

C. personable

D. personally

10. Someone _________ me that there’d been an accident on the motorway.

A. asked

B. said

C. spoke

D. told

11. My family is the base from which we can go into the world with _______.

A. confide

B. confidence

C. confident

D. confiding

12. In my family, both my parents_______to give us a nice house and a happy home.

A. join hands

B. get out

C. shake hands

D. deal with

13. Thuan said that he had come to see me ________.

A. now

B. today

C. last week

D. the previous week

14. Julia asked her boyfriend what he ____________ the night before.

A. would do

B. was doing

C. had done

D. does

15. There are many ways _________ someone’s attention.

A. to attract

B. to sell

C. to lend

D. to buy

16. John________ as a journalist since he graduated from university in 2000.

A. is working

B. worked

C. had worked

D. has worked

17. Each of us must take ______ for our own actions.

A. probability

B. ability

C. possibility

D. responsibility

18. What an attractive hair style you have got, Mary! – _______

A. Thank for your help.

Đọc thêm:  Phân tích hình tượng vua Quang Trung hay nhất (Sơ đồ tư duy + 13

B. You are telling a lie

C. Thank you for your compliment

D. I don’t like your sayings

19. Nam: “I think that love precedes marriage not follows it.” – Mai: “_______”

A. That’s a nice compliment.

C. That’s all right.

B. I like it very much.

D. I can’t agree with you any more.

Choose the underlined word or phrase A, B, C, or D that must be changed to be corrected.

20. Last night, while (A) I studied (B) with my tutor, Jane called (C) and asked (D) me out.

21. My parents don’t allow me watching(A) TV until (B) I have finished (C) my homework (D).

22. Claire told to(A) me that (B) her father owned (C) a racehorse (D)

Read the passage and then choose the best answer for each question below:

The body language people use often communicates more about their feelings than the words they are saying. We use body movements, hand gestures, facial expressions, and changes in our voice to communicate with each other. Although some body language is universal, many gestures are culturally specific and may mean different things in different countries.

If you want to give someone the nod in Bulgaria, you have to nod your head to say no and shake it to say yes – the exact opposite of what we do! In Belgium, pointing with your index finger or snapping your fingers at someone is very rude.

In France, you shouldn’t rest your feet on tables or chairs. Speaking to someone with your hands in your pockets will only make matters worse. In the Middle East, you should never show the soles of your feet or shoes to others as it will be seen as a grave insult. When eating, only use your right hand because they use their left hands when going to the bathroom.

In Bangladesh, the ‘thumbs-up’ is a rude sign. In Myanmar, people greet each other by clapping, and in India, whistling in public is considered rude.

In Japan, you should not blow your nose in public, but you can burp at the end of a meal to show that you have enjoyed it. The ‘OK’ sign (thumb and index finger forming a circle) means ‘everything is good’ in the West, but in China it means nothing or zero. In Japan, it means money, and in the Middle East, it is a rude gesture.

23. It is mentioned in the passage that many gestures __________.

A. may mean different things in different countries

B. are not used to communicate our feelings

C. can be used to greet each other in public

D. are used in greeting among men and women

24. People nod their head to say no in __________.

A. Belgium

B. Bulgaria

C. France

D. Japan

25. In the Middle East, people do not use their left hands for eating because they use their left hands________.

A. when going to the bathroom

B. when preparing the meal

C. to put in their pockets

D. to clean their tables and chairs

Đọc thêm:  Đoạn văn tiếng Anh về cuộc sống trong tương lai (11 mẫu)

26. Which of the following is NOT true according to the passage?

A. In France, people shouldn’t rest their feet on tables.

B. In Belgium, snapping your fingers at someone is very rude.

C. In China, the ‘OK’ sign means money

D. In Myanmar, people greet each other by clapping

27. The word “others” in paragraph 3 refers to __________.

A. other people

B. other shoes

C. other soles

D. other feet

Read the passage and choose the best answers:

Clothing habits are a matter of personal preference in the United States. Most people are free to wear whatever they feel comfortable. Business people in large urban areas are likely to wear suits or dresses, while clothing in rural areas is less (28)_______ Most Americans tend to dress casually when they are not in formal or business situations.

When eating, most Americans hold a fork in the hand (29)_______they write with. Americans eat away from home often, and usually they pay their own meals when dining with friends. When Americans greet one another they often exchange a firm handshake. They may greet strangers on the street by (30)______ “Hello” or “Good morning”. Friends often greet each other with “How are you?” and (31)_______ “Fine, thanks.” Americans do not really give any other answer to the question “How are you?” (32)__________ it is a way of saying hello. Except in formal situations, people address each other by their given names once they are acquainted.

28. A. formalityB. informalityC. formalD. informal29. A. whichB. whomC. whoseD. who30. A. sayingB. speakingC. tellingD. talking31. A. sayB. tellC. answerD. respond32. A. althoughB. becauseC. whenD. if

Rewrite the following sentences to keep the same meaning as the given ones:

33.“How long have you been in love with your darling, Paul?”, asked Jimmy.

=> Jimmy asked______________________________________________.

34. “You had better work hard to support your family”. Mary said.

=> Mary advised me__________________________________________.

35. Helen said: “I will come to see you next Monday”, said Hellen to me.

=> Helen said that __________________________________________.

36. John said to his friend “It was nice of you to come to see me on this occasion.”

=> John thanked his friend __________________________________.

Choose the sentence A, B, C or D that has the same meaning as the first one.

37. “Can you ride your bicycle to school?”, Bá said to Tuấn.

A. Bá said to Tuấn if he could ride your bicycle to school.

B. Bá told to Tuấn if he could ride his bicycle to school.

C. Bá asked Tuấn if he could ride his bicycle to school.

D. Bá advised Tuấn whether he could to ride his bicycle to school.

38 “May I use your dictionary for a moment?”, Tan asked Hoa.

A. Tan asked Hoa whether he may use her dictionary for a moment.

B. Tan asked Hoa to use your dictionary for a moment

C. Tan asked Hoa if he might use your dictionary for a moment

D. Tan asked Hoa for using her dictionary for a moment

39. “Are you fond of watching television?”, Miss Ngân said to Mr. Bình.

Đọc thêm:  Cách phân biệt số thứ tự và số đếm trong tiếng Anh chuẩn xác

A. Miss Ngân told Mr. Bình if he is fond of watching television.

B. Miss Ngân asked Mr. Bình if he was fond of watching television.

C. Miss Ngân invited Mr. Bình to be fond of watching television.

D. Miss Ngân suggested Mr. Bình to watching television

40. “Will Mary be here for five days?, Tom asked Thư.

A. Tom asked Thư will Mary be here for five days.

B. Tom asked Thư how long would Mary be there.

C. Tom asked Thư whether Mary would be there for five days or not.

D. Tom asked Thư how long Mary would be there.

II. Đáp án Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 12

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others words.

1 – C; 2 – D;

Choose the word that has main stress placed differently from the others.

3 – B; 4 – A;

Mark A, B, C or D to indicate the word whose meaning is OPPOSITE to the underlined word(s)

5 – C; 6 -C;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s)

7 – D; 8 – A;

Choose the best answer for each gap filling:

9- B; 10 – D; 11 – C; 12 – A; 13 – D; 14 – C;

15 – A; 16 – D; 17 – D; 18 – C; 19 – D

Choose the underlined word or phrase A, B, C, or D that must be changed to be corrected.

20 – B; 21 – A; 22 – A;

Read the passage and then choose the best answer for each question below:

23 – A; 24 – B; 25 – A; 26 – C; 27 – A;

Read the passage and choose the best answers:

28 – C; 29 – A; 30 – A; 31 – D; 32 – B;

Rewrite the following sentences to keep the same meaning as the given ones:

33 – Jimmy asked Paul How long he had been in love with his darling.

34 – Mary advised me to work hard to support my family.

35 – Helen said that she would come to see me the following Monday.

36 – John thanked his friend for having come to see him on that occasion.

Choose the sentence A, B, C or D that has the same meaning as the first one.

37 – C; 38 – D; 39 – B; 40 – C;

Download đề thi và đáp án tại Đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 12 môn Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,… được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

>> Bài tiếp theo: Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 Unit 1, 2, 3

Đánh giá bài viết

Theo dõi chúng tôi www.hql-neu.edu.vn để có thêm nhiều thông tin bổ ích nhé!!!

Dustin Đỗ

Tôi là Dustin Đỗ, tốt nghiệp trường ĐH Harvard. Hiện tôi là quản trị viên cho website: www.hql-neu.edu.vn. Hi vọng mọi kiến thức chuyên sâu của tôi có thể giúp các bạn trong quá trình học tập!!!

Related Articles

Back to top button